Deset vinarija Zadarske županije dolazi u Zagreb s najboljim vinima

Foto: Freepik

Udruga vinara Zadarske županije predstavit će u Zagrebu vina regije koja u posljednje vrijeme privlači sve više pozornosti kad je u pitanju dobra kapljica.

Dokaz tome je i čak 17 odličja na posljednjem prestižnom Decanterovom ocjenjivanju za vinare s ovog živopisnog područja od Paga do Pakoštana te između Vranskog jezera i Velebita. Svoje potencijale predstavit će u punom svjetlu zagrebačkim vinoljupcima u subotu, 19. ožujka u novom klubu Peti Kupe, Trnjanska cesta 5.

Ovaj novi prostor urbane kulture okupit će deset vinarija, a među njima i Kraljevske vinograde čiji su položaji između Petrčana i Punte Skale, s tradicijom nasada vinove loze od čak devet stoljeća, među najboljima na ovom području. Badel 1862 predstavit će se svojim nadaleko poznatim crnim vinima Korlat s istoimene prestižne pozicije kod Benkovca.

Već etablirana vinarija Bora, čiji su nasadi smješteni uz Novigradsko more, poznata je neuobičajeno za ovaj kraj po vrhunskim bijelim vinima. Uz navedene, u Petom Kupeu kušat će se i vina perspektivnih i nagrađivanih vinarija Fiolić, Ker-Vin, Škaulj, Figurica, Karaba, MasVin i Buljat. Sve će pratiti i slasni zalogajčići poznatog zadarskog chefa Renata Kraljeva koji će na licu mjesta pripremati delicije poput paškog baškotina sa skutom, kozicama i šparogama, mariniranih inćuna s artičokom ili sipe s kremom od slanutka.

Predstavljanje vinarija počinje u 13 sati, a od 19 sati nastavlja se plesnim programom o kojem brine DJ Pepi Jogarde. Ovaj događaj u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije i udrugom vinara Zadarske županije pokazat će da su i vinari ovog kraja krenuli krupnim koracima prema uspjehu u vinskom svijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)