Direktor turističke zajednice tvrdi: “Istra nije u minusu, imamo 450 tisuća noćenja više nego lani”

Foto: Freepik

Mediji su ovih dana objavili da je ovogodišnja turistička sezona u isti podbacila, da Nijemci, gosti s najznačajnijeg emitivnog tržišta, imaju čak deset posto manje noćenja nego lani.

Navodno je manje i Nizozemaca, i to za osam posto, Talijana za dva posto, Čeha za jedan posto…

Međutim, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević demantira te navode, uz komentar da “turistička Istra može biti zadovoljna, jer u dosadašnjem dijelu godine bilježi odlične rezultate”.

“Imamo za četiri posto bolji rezultat u dolascima, 3,7 milijuna, što je 160 tisuća više, te dva posto bolji rezultat u noćenjima, ukupno 22,3 milijuna, što je 450 tisuća noćenja više u odnosu na prethodnu godinu. Pritom je posebno važno naglasiti da je Istra jedina primorska turistička regija u Hrvatskoj koja je prošle godine ostvarila bolji rezultat nego rekordne 2019. U odnosu na 2019. imamo plus od pet posto u noćenjima. Dakle, i u odnosu na 2022. i na 2019. Istra bilježi pozitivan rezultat fizičkih pokazatelja”, izjavio je Ivošević u razgovoru za Glas Istre.

Direktor turističke zajednice ističe da je u optici ocjenjivanja uspješnosti turističke godine bitno sagledati činjenicu da Istra svake godine ostvaruje sve bolje rezultate u predsezoni i posezoni, a da se sve više profilira kao zimska, odnosno cjelogodišnja destinacija, posebno u segmentu sportskih priprema i velikih sportskih evenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)