Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe!

Foto: Freepik

Povodom održavanja londonskog turističkog sajma World Travel Market (WTM), u atraktivnom “Tower of London” pod voditeljskom palicom poznatog britanskog pisca, novinara, avanturista, redatelja dokumentarnih filmova i televizijskog voditelja Simona Reeva održana je svečana 21. dodjela uglednih nagrada Wanderlust Travel Awards koje organizira cijenjeni britanski turistički magazin Wanderlust.

Hrvatska ima puno razloga za optimizam i zadovoljstvo budući da je na dodjeli nagrada Dubrovnik proglašen najpoželjnijim turističkim gradom Europe, Hrvatska je ostvarila visoko 5. mjesto u kategoriji “Najpoželjnije europske destinacije” svrstavši se iznad Austrije, Švicarske, Portugala, Njemačke i Škotske dok je otok Hvar zauzeo 7. mjesto u kategoriji “Top 10 otočnih destinacija Europe”.

“Hrvatska ima sve, od velike raznolikosti ponude za putnike, impresivne prirode, prekrasnih otoka, povijesnih gradova svjetske klase te živahni noćni život. Upravo zbog toga sasvim je prirodno da je Hrvatska u top 10 u gotovo svim glavnim kategorijama naših nagrada uključujući i Dubrovnik koji je okrunjen za najpoželjniji grad Europe” izjavio je George Kipouros, glavni urednik i direktor Wanderlust magazina.

Wanderlust magazin jedan je od najutjecajnijih i najdugovječnijih travel magazina relevantnog sadržaja i pouzdanih informacija koji djeluje još od 1993. godine te promovira najautentičnije priče i doživljaje te održiva putovanja koja su potkrijepljena provjerenim iskustvima. U odabiru i svrstavanju svih destinacija ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je preko 10.000 čitatelja te neovisno i stručno vijeće koje je i potvrdilo globalnu popularnost Hrvatske i njenih atrakcija.

“Interes za Hrvatskom u Velikoj Britaniji iz godine u godinu sve je veći. Od kristalno čistog mora, povijesne i kulturne baštine pa do svjetski prepoznatih vina i gastronomije, Hrvatska se etablirala kao raznolika i uzbudljiva destinacija te nas veseli što je to prepoznala i publika časopisa Wanderlust koja je potvrdila titulu Dubrovnik kao bisera Jadrana” izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Nagradu za najpoželjniji grad Europe preuzeo je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković koji je izjavio “Wanderlust nagrada Dubrovniku pokazatelj je da smo kvalitetom i prepoznatljivošću dobili trajnu naklonost čitatelja s nama najvažnijeg emitivnog tržišta, a ovo prestižno priznanje potvrđuje da se naša destinacija visoko pozicionirala na turističkoj karti svijeta.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)