Evo zašto ovog proljeća morate posjetiti Baraćeve špilje i Centar podzemne baštine Speleon

Foto: Dinko Neskusil

Ako svoje vikende rado provodite u u prirodi, istražujući ljepote zemlje u kojoj živimo, ovog proljeća morate posjetiti općinu Rakovica.

Razlog su, naravno, jedinstveni Centar podzemne baštine – Speleon i već dobro poznate Baraćeve špilje.

Oba lokaliteta su jedinstvena, a u sadržaju i svim aktivnostima koje nude mogu uživati svi članovi obitelji. Posebno u svibnju kad vas uz odličan sadržaj čekaju i povoljne ulaznice za cijelu obitelj.

VIKEND IZLET ZA CIJELU OBITELJ!
Na svega sat i pol vožnje od Zagreba te na 20 minuta od našeg najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera, u općini Rakovica, smjestile su se Baraćeve špilje.

Foto: Dinko Neskusil

One su jedan su od skrivenih dragulja podzemlja, desecima tisuća godina u njima su se stvarali tragovi prošlosti, koji su sada u Speleonu – centru podzemne baštine, po prvi puta ugledali svjetlo dana.
Nastavite vožnju lokalnom cestom svega kilometar dalje od Baraćevih špilja i stići ćete do Speleona,
jedinstvenog posjetiteljskog centra koji će ‘izroniti’ iznad modro zelenih pašnjaka. Zapravo, dođete li u općinu Rakovica ljepote prirode i njene biološke raznolikosti zaokupirati će vas cijelog dana.

ŠTO JE SPELEON?
Riječ je o posjetiteljskom centru, u kojem je izložen pravi mali vremeplov; od srednjeg vijeka do pleistocena. No ono što ovaj vremeplov čini posebnim svakako su nesvakidašnji sadržaji u postavu, tako posjetitelje očekuju hiperrealistične životinje izumrlih vrsta, osjetilna komora s prilagođenim uvjetima jednakim onima u špilji.
Čitav postav popraćen je nizom suvremenih, multimedijalnih modela interpretacije kao što su maketarski prikazi, lcd ekrani, smartglass, replike, animacije, multitouch ekrani. Otkrijte koje su životinje hodale našim prostorima prije 70 000. godina, upoznajte se sa stanovnicima Speleona, oči u oči sa špiljskim lavom, vunastim nosorogom, hijenom i ostalim zvijerima ledenog doba.
S kakvim se sve preprekama susreću speleolozi… možete li ih i vi uspješno savladati? Odgovore na ova i brojna druga pitanja doznajte u Speleonu – centru podzemne baštine!
Speleon – centar podzemne baštine izlet je za cijelu obitelj, tako je za one najmlađe kreiran speleo poligon, odnosno dječja igraonica inspirirana speleologijom i ledenim dobom, a korištenje iste je besplatno za sve posjetitelje centra.
Očekuju vas i besplatan parking u sklopu objekta, caffe bar, suvenirnica, speleoloteka i atrij s hiperrealističnim životinjama.

ISKORISTITE CIJENE PROMOTIVNIH ULAZNICA!

Foto: Dinko Neskusil

Od 22. travnja do 22. svibnja posjetite Speleon uz promotivne cijene ulaznica! Cijena ulaznica za odrasle iznosi 10€ (75,34 kn) po osobi, dok je cijena ulaznica za djecu (7-18) 7€ (52,74 kn) po djetetu. Ulaz za djecu do sedam godina je besplatan.
Kupnjom individualne ulaznice za Speleon – centar podzemne baštine ostvaruje se 3,00 € popusta na cijenu individualne ulaznice za obilazak Gornje Baraćeve špilje te obrnuto.
Popust se ostvaruje uz predočenje ulaznice, a ostvariti se može isti ili sljedeći dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)