FOTO: Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Foto: Grad Slavonski Brod

Zimska idila Brodsko-posavske županije, gradova i mjesta uz Savu oduvijek su mnoge inspirirali, od pjesnika Dragutina Tadijanovića početkom prošlog stoljeća, do suvremenih umjetnika.

Dok je “domaćima” život uz rijeku i snijegom prekrivenu ravnicu nešto što pamte oduvijek, posljednjih godina ovo područje postaje zimska bajka i za sve brojnije posjetitelje iz drugih dijelova Hrvatske, a i šire.

Foto: Grad Slavonski Brod

Kako se novogradiški park pretvorio u središte adventiranja?

Uživat ćete u šetnji prekrasnim gradskim parkom uz čašu kuhanog vina ili kakvu ukusnu deliciju. Da, da, ovih blagdana u Novoj Gradiški u kućicama pored fontane očekuje vas izvrsna gastro-ponuda.

Klizanje na otvorenoj ledenoj sceni gradskog parka, koncerti bendova i DJ-a petkom i subotom, nedjeljom glazbene slušaonice, obiteljski programi, kreativne radionice i najiščekivaniji klasik: 19. prosinca doček Djeda Božićnjaka uz podjelu darova… – prava adventska idila za sve generacije.

Advent iz davnina sat i pol od Zagreba

Nadahnut je djelima čuvene spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić koja je živjela u Slavonskom Brodu. Atraktivan brodski Advent iz davnina nagrađen je na londonskom Festivalu inovacija u kreativnim industrijama. Ovo je odlična prilika za uživanje u bajkama uz koje su odrasle generacije – i to u doba godine kojem bajke najbolje i pristaju!

Foto: TZ Nove Gradiške

Unutar bedema veličanstvene brodske tvrđave posebna atmosfera. Gdje su nekoć vježbali graničari stari, ove nas zime očekuje veliko klizalište pod zvijezdama.

Koncerti, bogat Božićni sajam razlog su više da posjetite grad na Savi, a imate li klince ne propustite tradicionalno darivanje brodskih Moto mrazova 15. prosinca. Poseban doživljaj!

Obiteljski advent u Garčinu

Uživat ćete u potpuno natkrivenom adventskom prostoru sa šarenim štandovima, sjajnim slavonskim specijalitetima, druženju, zabavi i odličnim koncertima. Već vas ove subote u Garčinu očekuje koncert benda Tamburaši Arteški bunar, 11. prosinca koncert Opće opasnosti, a 18. prosinca Crvene jabuke.

Foto: Općina Garčin

Dočekajte s klincima Svetog Nikolu i Djeda Božićnjaka, a za slučaj da niste fan „klasičnog“ adventa Brodsko-posavska županija nudi i drugačiji doživljaj.

„Poznata po svojim idiličnim seoskim domaćinstvima, imanjima i rančevima, slavonska Posavina krije neke od najboljih kontinentalnih lokacija, idealnih za organiziranje nezaboravnih blagdanskih druženja ili novogodišnjeg dočeka“, poručuje Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

Foto: TZ Nove Gradiške

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)