Grad Pag domaćin atraktivne veslačke utrke “PAG OPEN – Costal Beach Sprint”

Foto: Pixabay

U gradu Pagu će se subotu, 23. ožujka, održati atraktivna veslačka utrka koje će okupiti natjecatelje iz nekoliko veslačkih klubova iz cijele Hrvatske.

U organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Pag po prvi put će se održati natjecanje “PAG OPEN – Costal Beach Sprint”.

Coastal beach sprint je relativno nova veslačka disciplina gdje se vesla kratka udaljenost od 250 m dok se ne stigne do okretne bove. Na putu do okretne bove potrebno je proći 2 bove u slalomu, a nakon što se zaokruži bova za okretanje, sportaši mogu veslati izravnom rutom do plaže.

Foto: TZ Grada Paga

Veslačice i veslači natjecat će se po dobnim kategorijama i disciplinama, a u svim utrkama, uključujući i finala, natječu se u 2 trake koje su identične u svim udaljenostima i rasporedu.

Utrka započinje sa startom na plaži, utrkuje se u obalnim čamcima te se ide u sprint do plutače i natrag. Utrka završava sa po jednim veslačem iz svake ekipe koji trči do cilja na plaži. Cilj je doći do brojke od 18 finalista, odnosno 9 finalnih utrka.

Kvalifikacijske utrke po formatu najbrže vrijeme “time trial” započinju u 10 sati i na rasporedu su do 11.30 sati. Utrke od prvog do trećeg mjesta su u “match race” formatu, a četiri najbrža vremena nastupaju u polufinalu koje čine posade s prvim i četvrtim vremenom te posade s drugim i trećim vremenom.

Pobjednici polufinala nastupaju u finalu koje počinje u 12.10 sati, a poraženi iz polufinala nastupaju u utrci za treće mjesto. Pobjednici dobivaju medalje za prva tri mjesta.

U subotu nas u Pagu očekuje uzbudljiva, dinamična i napeta utrka, a veslačice i veslače sa obale će bodriti brojni gledatelji. Prognoza je odlična, a zabava zagarantirana uz puno dobre energije i glazbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)