INTELIGENTNO UPRAVLJANJE: Općina Brela postaje dio projekta IQM Destination

Općina Brela postaje dio projekta IQM Destination

Područje općine Brela postaje dio projekta IQM Destination te uspostavlja sustav integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji.

Sudjelovanje u projektu IQM Destination Turistička zajedica općine Brela prepoznala je kao korak prema održivom turizmu te daljnjem razvoju izvrsnosti destinacije i svih dionika.

Ovaj jedinstven projekt, primjer dobre prakse Svjetske turističke organizacije UNWTO, uključuje nekoliko faza implementacije koje ću na području TZ Brela uključivati aktivnosti kojima će se mjeriti, pratiti i nastojati poboljšati kvaliteta ukupnog doživljaja „vrela ljepote“, kako gosti nazivaju područje općine Brela.

IQM Destination koji vodi tim iskusnih dugogodišnjih turističkih djelatnika, a čine ga Đurđica Šimičić i Anamarija Cicarelli i Pero Matić projekt je upravljanja kvalitetom u destinaciji koji naglasak stavlja na važnost sinergije, suradnje te kvalitete usluga i proizvoda kako bi se podigla ukupna razina zadovoljstva gosta u destinaciji. Uz Brela, projekt se trenutno provodi na desecima destinacija diljem Hrvatske – Lošinju, Vodicama, Novalji, Rabu, Bolu, Supetru, Korčuli, Pelješcu i drugima.

Nakon početnog mjerenja zadovoljstva destinacijom gostiju, dionika i stanovnika, slijedi stvaranja standarda IQM Destination Brela koji će izvornu ponudu Brela staviti u kontekst svjetskih trendova u turizmu. Svaki dionik projekta ostvarit će standarde određene za pojedinu grupu subjekata – hoteli, privatni smještaj, ugostitelji, turističke agencije, suvenirnice – te će na taj način izravno pridonijeti iskoraku u kvaliteti ponude i doživljaja naše destinacije.

Projekt IQM Destination, čija provedba traje u pravilu tri godine, povezuje sve subjekte u destinaciji koji gostima pružaju najbolju uslugu, a buduće dionike projekta u Brelima međusobno će umrežiti te poticati na suradnju kako bi se ispunila očekivanja gostiju, drugih dionika i lokalnog stanovništva. Tijekom provedbe projekta, dionike očekuju individualni auditi i savjetovanja sa stručnjacima, edukacije prema odabranim temama te pozivi na javne tjedne edukacije za turističke profesionalce „Srijedom u 17“, a sve s ciljem poticanja izvrsnosti koja je temelj za daljni iskorak u kvaliteti destinacije.

U sklopu projekta IQM Destination prati se razvoj, savjetuje se kako unaprijediti kvalitetu proizvoda i usluga, razvijaju se novi turistički proizvodi, promiče se lokalna autohtona priča, domaći kvalitetni proizvodi, kultura destinacije. Fokus se istovremeno stavlja na gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti, ali i na lokalno stanovništvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)