Krenuo program “Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa”, odvijat će se sve do kraja godine

Foto: Freepik

Prva aktivnost u sklopu programa ‘Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa’ koji se održava sve do kraja godine bila je nordijska šetnja uz stručnu pratnju 4. ožujka, upravo na dan kada je Opatija prije 134 godine proglašena carskim klimatskim lječilištem.

Od davne 1889. godine Opatija gradi svoju reputaciju kao omiljena jadranska destinacija za oporavak duha i tijela te za aktivni odmor.

U tome važnu ulogu ima jedinstvena klimatska pozicija koja spaja blagotvorne učinke aerosola i mediteranskog bilja s ugodnim i svježim planinskim utjecajem Učke, vrhunske zdravstvene institucije, wellness centri i lječilišne ustanove kao prepoznatljiv dio opatijske ponude, ali i tradicionalni programi posvećeni aktivnom životu.

Nordijske šetnje povijesnim stazama Opatije, u organizaciji TZ grada Opatija i u suradnji s KŠR Gorovo, održavat će se na različitim rutama svake subote sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline, a uz nordijsko hodanje, „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ donosi i Thalasso Cardio Walk u suradnji s Thalassotherapijom Opatija, koji će se pod vodstvom fizioterapeuta-edukatora Paola Šorića održati 18. ožujka, 22. travnja te 20. svibnja. Thalassotherapia Opatija s početkom ožujka pokrenula je i novu sezonu programa Thalasso Fit Challenge kojim pruža izazov svima koji iza sebe žele ostaviti nezdrave navike – od manjka fizičke aktivnosti do nekvalitetne prehrane.

Oni nešto iskusniji ljubitelji aktivnosti na otvorenom mogu se uključiti u dvije trail utrke: Carmen Sylva Night Trail Run i Veprinac Vertical. Uz šetnje i sportske programe, projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ okuplja i brojne opatijske hotelijere te spa & wellness centre koji nude posebne pogodnosti i tretmane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)