Lošinj se može pohvaliti prekrasnim i precizno označenim biciklističkim i pješačkim stazama

Foto: TZG Malog Lošinja

U projektu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj kreirano je i označeno čak 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa.

Ove staze i rute na kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet stranici TZG Malog Lošinja, u suradnji s Bojanom Šenkincem (PROMOTIV) i Elvirom Sulićem (NATURA). Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka.

Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, doći ćete do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

Namijenjene različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih…obiđite i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji će vam otkriti brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest.

Krenite stazom Belejskih pastira ili putom Sv. Gaudencija u Osoru. Na raskrižju putova u Punta Križi, koji povezuju nekadašnje pastirske zaseoke, započinje Staza pastirskih stanova. Posjet otoku maslina te aromatičnog i ljekovitog bilja na kojem se nalazi i Staza Unijskim poljem, odvest će vas u neka prošla vremena. Lošinjska šumska terapija u Velom Lošinju približit će vas prirodi, a najbliži otok lošinjskom arhipelagu – Ilovik također možete istražiti biciklom ili pješice.

Možda se odlučite posjetiti prvu planinu na koju se uspeo Rudolf Habsburg, ujedno i najvišu planinu cresko- lošinjskog otočja. Riječ je o Osoršćici, ali to su samo neke od brojnih staza koje čekaju da ih otkrijete.

Detaljni opisi pojedine staze s internet stranica destinacije pomoći će da bezbrižno uživate u istraživačkoj avanturi na Lošinju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)