Ministarstvo turizma i sporta raspisalo natječaje za sufinanciranje sportskih programa

Foto: Freepik

U nastojanju da se potakne amatersko bavljenje sportom i tjelovježbom, Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je natječaje za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te programa Hrvatska pliva u 2024. godini u ukupnoj vrijednosti od četiri milijuna eura.

“Ciljevi ovih sportskih programa usmjereni su na provođenje učinkovitih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana, a posebno školske djece, kojih je oko 30.000 u posljednje četiri godine kroz program Hrvatska pliva naučilo plivati, stoji u priopćenju Ministarstva turizma i sporta.

“Od 2016. godine izdvajanja za lokalni sport rasla su deseterostruko te smo u ovoj godini, posebno prepoznajući važnost ovih programa za razvoj sporta djece i mladih, osigurali rekordnih 3,5 milijuna eura za programe poticanje lokalnog sporta te gotovo pola milijuna eura za programe Hrvatska pliva. U posljednjih osam godina kroz ove programe omogućili smo bavljenje sportom za više od 370.000 korisnika te vjerujem kako ćemo i ove godine imati veliki broj kvalitetnih programa kojima ćemo omogućiti besplatno bavljenje sportom za naše građane”, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Podsjetimo, ovaj tjedan ministrica Brnjac potpisala je i ugovore s čelnicima županijskih sportskih zajednica o sufinanciranju programa razvoja od interesa za jedinicu lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave za 2024. godinu u ukupnom iznosu od gotovo četiri milijuna eura, koji su namijenjeni ciljano za sport djece i mladih do 18 godina, njihovu opremu i trenere.

Tako je u ovoj godini osigurano rekordnih osam milijuna eura za pomoć lokalnom sportu iz državnog proračuna, kojima treba nadodati i gotovo 10 milijuna eura za Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini koji je namijenjen jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Natječaje za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te programa Hrvatska pliva u 2024. godini, koji su otvoreni do 3. ožujka, možete naći ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)