Na Danima hrvatskog turizma dodijeljene nagrade za najbolje u hrvatskom turizmu

Na Danima hrvatskog turizma dodijeljene nagrade za najbolje u hrvatskom turizmu
Foto: Ministarstvo turizma i sporta

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su u Župi dubrovačkoj dodijeljene turističke nagrade za najbolje u turizmu.

Ukupno je dodijeljeno 27 nagrada za ljude u turizmu uključujući nagrade „Anton Štifanić“, nagradu za životno djelo te posebna priznanja za izniman doprinos turističkoj 2021. godini.

„Hrvatski turizam ove godine je pokazao kako unatoč svima okolnostima uz dobru pripremu, kvalitetnu suradnju i prilagodljivost zajednički možemo ostvariti rezultate koji se mogu svrstati među najbolje u hrvatskoj turističkoj povijesti. Stoga bih ovim putem željela čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam činite boljim i što svojim entuzijazmom dajete primjer svima. No, kako bi bili najbolji uvijek trebamo stremiti prema boljem i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na ono što je iza nas, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem kako zajednički djelovanjem možemo hrvatski turizam u budućnosti učiniti još uspješnijim te time dati još jedan zamašnjak cjelokupnom razvoju hrvatskog gospodarstva i razvoju lokalnih sredina u koje je utkana tradicija turizma“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom dodjele nagrada.

„Domaći se turizam ove godine vratio u velikom stilu i možemo biti itekako zadovoljni ostvarenim brojkama. Tome su zasigurno pridonijeli i večeras nagrađeni turistički djelatnici. No, kako to obično biva u ovoj branši – nema vremena za opuštanje. Već sada treba početi s pripremama za iduću sezonu koja bi, po svemu sudeći, trebala biti rekordna u svakom pogledu. Ključno je da radimo sustavno i da radimo zajednički kako bismo iznjedrili kvalitetna rješenja za naš budući razvoj. Fokus treba staviti na kvalitetu usluge, okrenuti se maksimalno prema održivom turizmu i digitalnoj transformaciji jer to je recept za uspjeh koji Hrvatsku može, osim kao poželjnu turističku destinaciju, pozicionirati i kao lidera u turističkim inovacijama. Na to se moramo usredotočiti kako bismo očuvali naše resurse, ali i kako bismo maksimalno iskoristili europski novac koji nam je na raspolaganju, a riječ je o čak 2,2 milijarde kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. To je prilika koju ne smijemo propustiti“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

„Vrlo dobri turistički rezultati kojima danas svjedočimo rezultat su predanog rada djelatnika iz turističkog sektora, ali i svih ostalih djelatnosti koje su usko povezane s turizmom. Upravo su oni najzaslužniji što je hrvatski turizam u ovoj teškoj i vrlo zahtjevnoj turističkoj godini uspješno zadržao pozitivne trendove i što zajedničkim snagama odolijevamo brojnim izazovima. Iako smo danas nagradili samo neke od njih, možemo se složiti kako je najveća nagrada svima nama uspješno odrađena sezona te današnja pozicija i percepcija Hrvatske kao kvalitetne, sigurne i dobro pripremljene destinacije koja je i ove godine postigla najbolji turistički rezultat na Mediteranu“, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako su u visokoj fazi pripreme promotivne aktivnosti za turističku godinu koja je pred nama.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma, a na manifestaciji su sudjelovali brojni dionici iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

Organizatori skupa bili su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)