NAJBOLJA ZABAVA ZA KRAJ LJETA: Pelješac poziva na najbogatiji Festival soli do sada

Još jedna sjajna vijest s Pelješca! Peti Festival soli počinje 20. kolovoza u Stonu i ove se godine širi na čitav poluotok.

Tako će sve do 20. rujna od Stona, preko Janjine do Orebića i Trpnja posjetitelji uživati u degustacijama lokalnih specijaliteta i vina, izložbama, koncertima, radionicama i prezentacijama u kojima je stonska sol iz najstarije solane na svijetu glavna zvijezda.

NAJBOLJA ZABAVA ZA KRAJ LJETA: Pelješac poziva na najbogatiji Festival soli do sada
Foto: Arhiva TZ općine Ston

Uz Solanu Ston u program se uključilo dvadesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova…, pa će sve najbolje što jug Dalmacije ima biti “servirano” na ovoj atraktivnoj manifestaciji uz promotivne cijene.

Vrhunska pelješka vina 20 posto povoljnija, festivalski meniji po cijenama od 120 i 180 kuna, posjet uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima, sve vas to očekuje u novoj, bogatijoj verziji Festivala. U program se uključilo četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkaša, brodara… s čitavog poluotoka.

Osim eno-gastro doživljaja, u pripremi je i zabavni program, a gosti Pelješca mogu sudjelovati u posebnom doživljaju – berbi soli.

Baš kao što je u 14. stoljeću solana u Stonu bila strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, tako je i danas čuvar tradicije ovog kraja, ali i adut koji uz pelješka vina, bogatu baštinu i vrhunske specijalitete – na kraju ovogodišnje odlične sezone – obogaćuje ukupnu turističku ponudu Pelješca i cijele regije.

“Nakon iznimno uspješnog Festivala peljeških podruma, na kojem u svibnju i lipnju pedesetak vinarija, vinoteka, hotela, restorana i konoba predstavilo svoju ponudu, vrhunska vina i specijalitete, sve je spremno za još jednu atraktivnu manifestaciju. S obzirom na veliki broj gostiju koji boravi na Pelješcu očekujemo još veći uspjeh i sjajan odaziv, a vjerujemo da će festivalski program privući i goste iz susjednih odredišta. Iduće ljeto bit će još uzbudljivije i zabavnije, jer su uz Festival peljeških podruma i Festival sol u pripremi još tri festivala – kamenica, kapetana i peljeških okusa”, ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston, koja je uz turističke zajednice općina Orebić, Janjina i Trpanj organizator svih pet festivala.

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika! Festival soli najbolja je pozivnica za posjet ovom magičnom poluotoku.

Foto: Arhiva TZ općine Ston

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)