Nakon dvije godine pauze vraća se Međunarodni festival vina i kulinarstva VINO.com

Foto: Marinko Petković

Nakon dvije godine prisilne pauze, jubilarni 15. Međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb VINO.com se održati će se od petak, 25. studenog do ponedjeljka, 28. studenoga u zagrebačkom hotelu Esplanade, kazao je direktor Vino.coma prof. Ivan Dropuljić.

Dodao je da će festival biti otvoren od petka u 11 sati, a za sve dane otvoren od 11 do 18 sati. Istina, kaže, dugu pauzu teško je nadoknaditi, a spletom okolnosti na koje nismo mogli utjecati jer je smanjenjen izlagački prostor od strane uprave Esplande, festivala će održati četiri dana! Prva dva dana 25/26 (petak/subota) izlagat jedna skupina izlagača, a druga dva dana 27/28 (nedjelja/ponedjeljak) druga skupina izlagača.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao ne zaobilaznom dijelu gospodarstva i turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvod za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Proizvođači su prepoznali vrijednost nastupa na festivalu što se i vidi iz popisa izlagača, kojih je 230, a ljubitelji vina pak postali su svjesni naših razmišljanja i truda u organizaciji, dobro se u široj javnosti shvatilo značenje manifestacije.

Kako se čulo, očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.

Vino.com zahvaljujem svim izlagačima što imaju puno povjerenje u manifestaciju i u naš tim koji ju je osmislio i koji je operativno organizira na način da je, kako se eto priča u široj javnosti, postala jednim od najznačajnijih događaja ovoga tipa ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

Zahvaljujem i svim drugim sudionicima u realizaciji priredbe na tome što su dali visoki doprinos da Zagreb Vino.com postane, i ostane prepoznatljiv i respektabilan festival. Više informacija o festivalu imate na www.vino.com.hr.

Inače, festivalska ulaznica košta 200 kuna, a jedna važi i za nedjelju i ponedjeljak. (M. Petković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)