Novinar uglednog Le Monde priprema reportažu o najljepšim svjetionicima Zadarske županije

Novinar uglednog Le Monde priprema reportažu o najljepšim svjetionicima Zadarske županije
Foto: TZ Zadarske županije

U Zadarskoj županiji boravi Pierre Gros, novinar uglednog francuskog dnevnog lista Le Monde, koji će Zadar i regiju predstaviti kao jednu od TOP 20 svjetskih destinacija za 2022. godinu.

On će la Le Monde napisati članak o odmoru na svjetionicima. Stoga boravi na dva svjetionika u Zadarskoj županiji i to na svjetioniku Veli Rat na Dugom otoku i na Tajeru na otočiću Sestrica Vela.

Novinar uglednog Le Monde priprema reportažu o najljepšim svjetionicima Zadarske županije
Foto: TZ Zadarske županije

Svjetionik Veli Rat na Dugom otoku je odabran kao lakše dostupan gostima, do njega se može čak i automobilom, dok udaljeniji Tajer na otočiću Sestrica Vela predstavlja izoliraniji oblik odmora.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je tim povodom izjavila: “Članak koji će na stranicama najprestižnijeg francuskog dnevnog lista predstaviti Zadar i regiju kao jednu od 20 TOP svjetskih destinacija za 2022. godinu bit će objavljen na dvije stranice u studenom ove godine i na rastućem tržištu Francuske još jednom predstaviti našu županiju kao iznimno privlačnu i poželjnu turističku destinaciju i za one turiste koji žele posebne oblike odmora.”

Ideja je ovog studijskog putovanja kojeg organizira TZ Zadarske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom predstaviti mogućnost atraktivnog smještaja na svjetionicima u potpunosti prilagođenog novim trendovima u putovanjima, netaknutu ljepotu prirode našeg akvatorija kao i ostalih blagodati koje ovakav odmor pruža.

U suradnji s Plovputom koji upravlja i gospodari svjetionicima novinaru je omogućen smještaj od 29. rujna do 2. listopada u apartmanu na svjetioniku Veli Rat, a u razdoblju 2. do 5. listopada na svjetioniku Tajer, dok se TZ Dugi otok pobrinula za organizaciju aktivnosti na otoku.

Novinaru je organiziran obilazak Parka prirode Telašćica, kako kopnenog tako i morskog dijela, a obavio je i intervju sa svjetioničarem na Velom Ratu o specifičnom i zahtjevnom načinu života posade svjetionika.

Pierre Gros će prije povratka u Francusku u pratnji stručnog vodiča razgledati grad Zadar, a također i obaviti razgovor s predstavnicima Plovputa o specijaliziranom turističkom proizvodu boravka na jadranskim svjetionicima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)