NP Krka tijekom Europskog tjedna mobilnosti nudi jeftinije ulaznice, ali uz određene uvjete

Nacionalni park Krka
Foto: Pixabay

Nacionalni park Krka pridružuje se brojnim gradovima i općinama diljem Europe koji će, obilježavajući Europski tjedan mobilnosti, pokrenuti akcije s ciljem poticanja održive urbane mobilnosti.

Europski tjedan mobilnosti tradicionalno se održava od 16. do 22. rujna, a ovogodišnja tema, “Štedite energiju”, izuzetno je važna s obzirom na sve veće izazove u očuvanju okoliša i smanjenju emisije stakleničkih plinova.

“Nacionalni park Krka svojim aktivnostima podržava tu značajnu inicijativu, kojoj je cilj podizanje svijesti o važnosti aktivne mobilnosti i korištenja čistih i inteligentnih prijevoznih rješenja. U skladu s tim, posjetiteljima koji se odluče da će pješice ili biciklom obilaziti prekrasne staze unutar Parka tijekom Europskog tjedna mobilnosti ulaznice će dobiti po povlaštenoj cijeni”, istaknula je Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove “Nacionalni park Krka”.

Tako će korisnici poučno-pješačke staze Skradinski most – Skradinski buk (3,4 km) i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina (8,5 km) ostvariti pravo na povlaštenu cijenu ulaznice za cijeli Park u iznosu od 12 eura (90,41 kn) za odrasle i 4,50 eura (33,91 kn) za djecu od sedam do osamnaest godina, a oni koji se odluče za lokacije Roški slap, Kistanje, Burnum i Eko kampus Krka u Puljanima ulaznicu će dobiti po cijeni od 6 eura (45,21 kn) za odrasle i 3,60 eura (27,12 kuna) za djecu.

Potičući građane da odaberu održive oblike kretanja, ova inicijativa promovira brojne prednosti pješačenja i vožnje bicikla te naglašava važnost smanjenja emisije štetnih plinova. Aktivnosti koje ona zagovara, osim što pozitivno utječu na zdravlje pojedinaca, općenito su društveno i ekonomski pristupačnije.

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2023., “Štedite energiju”, ističe potrebu da svi zajedno hitno djelujemo kako bismo smanjili potrošnju energije i doprinijeli očuvanju našeg okoliša. Nacionalni park Krka kroz različite će aktivnosti i događanja tijekom Tjedna mobilnosti djelovati u skladu s tom temom nudeći posjetiteljima priliku da se upuste u aktivnosti koje ne samo da smanjuju potrošnju energije, nego i pomažu u očuvanju prirode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)