OTOK PAŠMAN: Nakon dvogodišnje pauze vraća se jedinstvena treking utrka Škraping Tkon

Foto: Boris Kačan / HTZ

Škraping je jedinstvena međunarodna treking i trail utrka po oštrom otočnom kamenju (škrapama), koja spada u vrstu ekstremnih sportova.

Svake godine se tijekom ožujka održava na otoku Pašmanu, a ove godine utrka će se nakon dvogodišnje pauze održati u subotu, 12. ožujka 2022. pod nazivom Škraping Tkon – otok Pašman 2022.

Utrka je podijeljena u četiri kategorije: Marathon (Ultra), za iskusne sportaše od cca 45 km, Challenger, za rekreativce koji su voljni testirati svoje fizičke sposobnosti od cca 25 km, zatim Active (Đir), za sve željne čistog zraka, predivne prirode, kristalno bistrog mora i veličanstvenog pogleda na Kornatski arhipelag od cca 12 km i Light (Obiteljska), za sve koji planiraju provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi od cca 6 km.

Prijave su otvorene i zaprimaju se isključivo online, putem prijavnice na internetskoj stranici, a više informacija može se naći na službenoj internetskoj stranici utrke. U sklopu Škrapinga, u Tkonu će se 12. ožujka održati i 11. Sajam otočnih proizvoda na kojem će nastupiti više od 40 otočnih izlagača, među kojima su i nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)