OTVORENA SEZONA: U dubrovačku luku Gruž uplovio prvi ovogodišnji kruzer

Ilustracija | Foto: Pixabay

Brod “World Odyssey” prvi je ovogodišnji kruzer koji doplovio u Dubrovnik. U luku Gruž došao je dan ranije nego je najavljen i tako otvorio sezonu kruzera.

Na putovanju ovim brodom je grupa američkih studenata u okviru programa “Semestar at Sea Ship: A Floating College”, stigli su s Cipra i u Dubrovniku će ostati do 4. veljače kada nastavljaju putovanje prema Valetti.

Pojedinačnih dolazaka kruzera zimi u Gruž bilo je i u predpandemijsko vrijeme. Novi brod u Gruž će doći tek 24. veljače, no tek u ožujku kreću prva redovita ticanja kompanije Viking.

Doznaje to Dubrovački vjesnik od ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik Blaža Peza koji za novu sezonu najavljuje 365 dolazaka brodova na kružnim putovanjima.

“Kapaciteti tih najavljenih brodova trebali bi biti popunjeni do 60 posto u odnosu na njihove pune kapacitet, a to znači da bi trebali dovesti gotovo 600.000 putnika. Promijeni li se situacija pa kompanije povećaju kapacitete na brodovima možda će ih biti i više, no situacija s koronavirusom može se i pogoršati pa neki brodovi mogu biti i otkazani. Slično nam se dogodilo lani kada smo imali loš uvod u sezonu zbog pandemije. Bilo je manje putnika koji su morali izlaziti u grad u grupama, tzv.balonima, a kasnije, kada su im dopušteni individualni izlasci, u kolovozu, bilo je dosta bolje”, izjavio je Pezo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)