Povodom nadolazećeg filmskog festivala, Motovun i Istra u prestižnom Financial Timesu

Foto: Freepik

Povodom nadolazećeg Motovun film festivala, koji se od ove godine održava pod novim konceptom i nazivom Cinehill, odličnu najavu festivala donosi prestižni britanski dnevni list Financial Times.

List je objavio opširan prilog „Postcard from Croatia: watching movies in medieval“ novinarke Patricie Nillson, koja je prošle godine i posjetila festival u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu.

Festival će se od 22. do 24. srpnja održati u Motovunu, dok će po prvi put dio programa festivala biti održan u Gorskom kotaru od 26. do 29. srpnja pa novinarka ističe kako će se festival, osim u srednjovjekovnom Motovunu, održati i u šumovitom Gorskom kotaru gdje organizatori planiraju postaviti platna među drvećem kako bi stvorili čarobni kinematografski ambijent.

Novinarka ističe povijesnu baštinu Motovuna te važnost festivala za ljubitelje neovisnih filmova, koji u kombinaciji s autohtonom eno-gastronomskom ponudom usred pejzaža središnje Istre nema konkurenciju. Patriciu je tijekom boravka u Istri posebno oduševila gastronomska ponuda u kojoj se ističu tartufi, a dodatno je istaknula i vinske sorte Teran i Malvaziju hotela Roxanich.

Ova objava u Financial Timesu, koji bilježi doseg od gotovo 4 milijuna čitatelja željnih premium putovanja, od velike je važnosti za hrvatski turizam i promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije bogate i raznolike ponude, a popularnost Hrvatske među britanskim turistima dodatno potvrđuju i podaci iz sustava eVisitor.

Naime, u Hrvatskoj je u dosadašnjem dijelu godine s UK tržišta ostvareno preko 310.000 dolazaka i više od 1,4 milijuna noćenja što u usporedbi s istim razdobljem lani predstavlja rast od 8 posto u dolascima te rast od 5 posto u noćenjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)