SJAJNO MJESTO ZA IZLASKE: Zaljubljenici u Broadway napravili svoj kutak Amerike i u Rijeci

Foto: Nikola Zoko

Rokerski zabavna, tolerantna, umjetnička i vrlo kreativna- takva je Rijeka! U njoj ćete uživati u brojnim sadržajima znajući kako je to što vidite ili isprobate svojstveno samo Rijeci.

Jedna takva priča vodi nas u riječki Art-kvart, koji je nastao na prostoru bivšeg industrijskog kompleksa kojeg Riječani od milja zovu Benčić. U njemu, tik uz Art-kino – inačicu old-school filmova, nalazi se novootvoreni Broadway bar koji i izvana podsjeća na ‘tipičan’ Američki ili Britanski kafić, a s interijerom podsjeća na Američke filmove!

Foto: Nikola Zoko

“Mi smo veliki zaljubljenici Newyoršku ulicu Broadway, pa smo napravili svoj kutak Amerike i u Rijeci”, kažu nam Nora i Marin Gračanin, vlasnici ovog sve popularnijeg ugostiteljskog objekta otvorenog početkom studenog i to ciljano u Art-kvartu, gdje se nalaze brojne kulturno-umjetničke ustanove poput MMSU-a, Muzeja grada Rijeke, Dječje kuće, Art-kina…

Prostor je impresivan, a u njegovom su uređenju vlasnici sudjelovali s Ivom Piglić iz IPL ART Rijeka, tvrtke koja je ove godine postavila izložbu Dalia u Opatiji. Trojac je, čini se napravio odličan posao! Marin je svaku građevinski intervenciju odradio sa svojom građevinskom firmom, Nora je ideje prenosila Ivi, a ona ih je od zamisli pretvarala u djelo. Kroz cijeli se prostor povezuju teme kazališnih sena na Broadwayu (posebno 10 najpopularnijih predstava) koje zajednički objedinjuje logo – maska asocijacija na jednu od najpoznatijih Broadwayskih prestava: Fantoma iz opere. Kako nam je otkrila Iva Piglić, maska je na decentan način involvirana u ambijent cijelog prostora.

“Lokal se nalazi u nizu starih austrougarskih zgrada i pokojom ‘talijankom’ što je vrlo čest vid arhitekture u Rijeci, a sve je ukomponirano tako da izgleda skladno. Ne postoji nesklad kad je u pitanju arhitektonski progres, samo evolucija u gradnji. Takav je bio i prostor: satkan od mnoštva žica koje je vrijeme preteklo, suvišnih pregrada i nepotrebnih detalja” – opisuje nam Iva Piglić i dodaje kako se od samog početka u ovom prostoru željela stvoriti toplina dnevnog boravka i formirati udobnu, “hygge” sredinu za ljude koji su željni drugačije ponude i dodatnih sadržaja.

Foto: Nikola Zoko

A u kojim to sadržajima svi ljubitelji pomalo drugačijih interijera mogu uživati? Sam prostor podijeljen je u nekoliko zona: šank je mnogima asocijacija druženja na brzinu, ali i mjesta gdje se može sresti poznatog baristu i na “talijanski” način popiti brzinska kava s nogu. Tu je i koktel trenutak gdje se uživa u ispijanju autorskih, kako kažu vlasnici, lucidnih koktela te cozy zona s pogledom na ulicu gdje gosti “uvaljani” u udobne fotelje mogu isprobavati razne okuse kave, čitati novine ili, pak, piti matcha latte.

Posebna atrakcija je matcha latte, kava u kojoj je kofein zamijenjen puno zdravijim i intenzivnijim ‘boosterom’ za tijelo a koji se nalazi u matcha latte kavi. Prah matcha se tako dodaje odabranom biljnom mlijeku i pije topla ili hladna. Za one koji vole konkretne kave, tu je kombinacija čiste arabika Hausbrandt kave i bio mlijeka koji se koristi u svim kavama na ovom mjestu. Najpopularnija je kava s bademovim mlijekom i karamelom kojoj su dodani veganski kolačići!

U dnevnoj ponudi Broadwaya je veliki izbor kava, a u poslijepodnevnim satima se poslužuje veliki izbor vina s hrvatskim etiketama, ali i likera i rakija s domaći etiketama poput spritza Fiuman i Fiumanka lokalnog proizvođača koje se poslužuju s pomno odabranim grickalicama. Kako i priliči zabavi na Broadwayu i u Riječkoj inačici se svakog vikenda održavaju brojne zabave za koje su zaduženi mladi bendovi kojima je ovo idealna pozornica za predstavljanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)