Slavonija predstavljena na prestižnom međunarodnom sajmu u Londonu

Foto: HTZ

U zajedničkoj suradnji TZŽ Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Požeško slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske u Londonu je na prestižnom međunarodnom turističkom sajmu „Destinations: The Holiday & Travel Show“ koji se održao od 2. do 5. veljače 2023. godine u izložbenom prostoru Olympia predstavljena atraktivna turistička ponuda Slavonije.

Na jednom od najvećih i najdugovječnijih sajmova turizma u Ujedinjenom Kraljevstvu koji se realizirao već 28. put u suradnji s magazinima The Times & The Sunday Times, okupilo se više od 600 vodećih i najboljih turističkih brendova, uključujući turoperatore te više od 70 turističkih zajednica iz cijelog svijeta. Slavonija se predstavila kao još nedovoljno otkrivena destinacija Hrvatske, što je čini posebno zanimljivom za tržište Ujedinjenog Kraljevstva koje je sklono novim i neistraženim destinacijama.

Uz kulturu i eno-gastronomiju kao glavne motive putovanja, tražile su se informacije o ponudi vezanoj uz prirodnu baštinu, hodanje, biciklizam i smještaj, a nova zajednička predstavljanja Slavonije uslijedit će već krajem veljače i to na važnom međunarodnom turističkom sajmu “F.re.e.” u Münchenu te najvećem sajmu za bicikliste i planinare u Europi “Fiets en Wandelbeurs” u Utrechtu.

Popularnost Slavonije potvrđuju i pozitivni podatci iz sustava eVisitor prema kojima je u 2022. godini ostvareno 536 tisuća noćenja te preko 267 tisuća dolazaka što u odnosu na rekordnu 2019. godinu predstavlja rast od 2,2 posto u noćenjima te izjednačavanje rezultata u dolascima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)