Tomislav Špiček i Raul Lajtman pripremali delicije od mesa turopoljske svinje

Tomislav Špiček i Raul Lajtman pripremali delicije od mesa turopoljske svinje
Foto: TZ Zagrebačke županije

Kuhari sa područja Zagrebačke županije su se od 22. do 24. ožujka 2022. godine upoznali s kvalitetom turopoljske svinje, pripremom mesa i jela od turopoljske svinje, kao i s modernim načinom pripreme.

Turopoljska svinja ne podnosi industrijski uzgoj u zatvorenom već treba šumsku ishranu i mnogo kretanja, a da dosegne zrelost trebaju joj pune dvije godine. Međutim, upravo te činjenice ovu pasminu svinja čine vrlo cijenjenom – pogotovo iz gastronomskog kuta. Turopoljska svinja jedan je od simbola Turopolja, ali i veliki potencijal za razvoj turizma i poljoprivrede.

Grad Velika Gorica i Plemenita općina turopoljska, zajedno provode programe poticanja uzgoja turopoljske svinje i plasmana proizvoda od njezina mesa. Cilj je da turopoljska svinja postane prepoznatljiv brend prisutan u restoranima Zagrebačke županije.

S tim ciljem je Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić organizirala radionicu koju su vodili poznati chefovi Tomislav Špiček i Raul Lajtman.

Ulaganje u znanje svakako će doprinijeti lakšem ostvarivanju zacrtanih ciljeva i ubrzanom razvoju turizma Zagrebačke županije koji iz godine u godinu bilježi rast posjetitelja, ali i broj aktivnih dionika u turizmu te turističkih proizvoda koji su postali prepoznatljivi.

“Podizanje kvalitete cjelokupne destinacije jedna je od primarnih zadaća, a ulaganjem u obrazovanje kao i u provođenje projekata sigurnije kročimo prema našim ciljevima”, naglašava Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)