TZ središnje Istre dodijelila 170.000 kuna organizatorima manifestacija

TZ središnje Istre dodijelila 170.000 kuna organizatorima manifestacija
Trail Pazinčica | TZ središnje Istre

Ruristička zajednica središnje Istre (TZSI) objavila je rezultate javnog poziva za dodjelu potpora iz programa „Potpore manifestacijama“ u 2022. godini. Temeljem javnog poziva, u zadanom su roku pristigle 44 prijave, financirane su 43 u ukupnom iznosu od 170.000,00 kn.

Javni poziv bio je usmjeren na manifestacije koje podižu kvalitetu turističke ponude središnje Istre, doprinose rastu broja gostiju i povećanju potrošnje, posebice u razdoblju pred i posezone te promoviraju središnju Istru kao zanimljivo turističko odredište.

Odobrenim manifestacijama dodijeljeno je ukupno 170.000,00 kuna. Najviši iznos dodijeljene potpore je 15.000,00 kuna, a najmanji 1.000,00 kuna.

Sredstvima će biti financirane eno-gastronomske kao što su Internacionalni sajam pršuta, S klobasicom u Europu i druge; kulturno-zabavne poput Kulturnog ljeta u Svetom Lovreču, koncerta Vjeruj u ljubav, Bajsa u Draguću; sportsko-rekreativne primjerice Međunarodni dan pješačenja, boćarski i malonogometni turniri; i ekološke manifestacije poput Eko pohoda: Marš na Učku i Vaterpola na Zarečkom krovu. Sve će navedene manifestacije biti održane na području TZSI, odnosno na području Grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Karojba, Pićan, Sveti Lovreč, Sveti Petar u Šumi i Tinjan.

Bespovratna sredstva namijenjena su isključivo manifestacijama koje će biti održane u 2022. godini na području TZSI te obuhvaćaju troškove programa, potrošnog materijala za realizaciji manifestacije, najam prostora, troškove promotivnog materijala i promociju, troškove izvođača, zaštitarske usluge te druge opravdane troškove.

Korisnici sredstava su jedinice lokalne samouprave, trgovačka društva, obrti, udruge te kulturne i javne ustanove. TZSI će odobrena sredstava doznačiti organizatoru po završetku odrađene manifestacije i po primitku cjelokupne, javnim pozivom definirane, popratne dokumentacije. Popis manifestacija koje su dobile potpore dostupan je na sljedećoj poveznici – https://www.central-istria.com/hr/sponzorstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)