TZ Zadarske županije u listopadu odradila niz aktivnosti na promociji nautičkog turizma

TZ Zadarske županije u listopadu odradila niz aktivnosti na promociji nautičkog turizma
Foto: TZ Zadarske županije

Turistička zajednica Zadarske županije u listopadu je nastavila s aktivnostima promocije jednog od najvažnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda Zadarske županije – nautičkog turizma.

Neposredan povod za pojačane aktivnosti na temu nautike bilo je održavanje Biograd Boat Show-a, najvećeg jesenskog nautičkog sajma u regiji. Tako je Zadarska županija u dva navrata bila domaćin stranim novinarima na studijskim putovanjima, čiji interes prvenstveno predstavlja nautika, kao i brojnim nautičkim agentima. U sklopu boravka u Zadarskoj županiji nazočili su i na najvećem hrvatskom i regionalnom nautičkom sajmu – Biograd Boat Show-u.

Direktorica Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „Turistička zajednica Zadarske županije trajno provodi niz aktivnosti na promociji nautike kao jednog od značajnijih i atraktivnijih proizvoda u turizmu Zadarske županije, a osobito u doba pandemije“. Zatim je istaknula kako smo „nakon iznimno uspješne sezone održavanjem Biograd Boat Show-a dobili još jednu sjajnu prigodu za promociju nautičkih potencijala naše županije.“

Kako bi popratili regatu „Česká námořní rally“ u našoj su županiji u pratnji direktora Predstavništva HTZ-a Prag boravili češki novinari Martina Oplatkova, Lidove noviny (dnevne novine+prilog petkom), Lubor Černohlavek, zamjenik glavnog urednika tjednik TEMA i Petr Tuma, izdavač magazin Choice i DNES Vikend-dnevne novine MF DNES.

„Česká námořní rally“ je regata koja se održava po 25. put u Hrvatskoj i ima status državnog prvenstva Češke Republike One design u jedrenju, a tom je prigodom svim sudionicima regate u Marini Kornati u Biogradu na Moru predstavljena hrvatska nautička ponuda i podijeljeni su im promotivni materijali i brošure.

U okviru studijskog putovanja od 13. do 16. listopada 2021. novinari su pored Biograda i Marine Kornati posjetili još i Ražnjevića dvore, D-Marinu Dalmacija, te D-Marinu Borik, a organiziran im je i razgled grada Zadra. Nizozemski novinar Matthijs Jasper Goes, urednik nautičkog časopisa Nautique na studijskom putovanju u Zadarskoj je županiji boravio u razdoblju od 18. do 20. listopada 2021.

U okviru tog studijskog putovanja novinar je posjetio PP Vransko jezero, te marine i to Olive Island i Preko na otoku Ugljanu, D-marinu Dalmacija i Marinu Kornati u Biogradu, a također mu je organiziran razgled grada Zadra.

Turistička zajednica Zadarske županije 21. i 22.10. sudjelovala je na Croatia Charter Expo-u, posebnom poslovnom događanju koji se održava za vrijeme Biograd Boat Showa, a okuplja brojne domaće i strane charter agente.

Također je TZ Zadarske županije za sudionike međunarodnog kongresa nautičkih agenata održanog u sklopu Croatia Charter Expo, točnije za 31 agenta organizirala razgled grada Biograda i degustaciju ulja i vina u Ražnjevića dvorima. Sudionici kongresa došli su iz cijele Europe i to iz Švedske, Nizozemske, Poljske, Francuske, Slovenije, Belgije, Mađarske, Švicarske, Velike Britanije, Ukrajine i Njemačke, ali i iz Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)