U Budimpešti predstavljena ponuda hrvatskog poslovnog turizma

Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica uspješno je predstavila hrvatsku MICE ponudu u sklopu poslovne radionice MCE Central & Eastern Europe, koja se održala u Budimpešti u organizaciji Europe Congressa i koja je okupila više od 55 europskih kupaca.

Kongresni odjeli Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Zagreba svoje su ponude predstavili u sklopu zajedničkog izlagačkog mjesta te je tim povodom odrađeno 35 unaprijed dogovorenih sastanaka. Osim održavanja sastanaka, predstavnici destinacija su tijekom dvije minute imali priliku svim sudionicima kratko predstaviti posebnost svoje zemlje.

Organizator MCE poslovnih radionica Europe Congress godišnje organizira pet poslovnih radionica, a na radionici u Budimpešti sudjelovali su i hrvatski izlagači Radisson Blu Split, Bluesun hoteli, Sun Gardens Dubrovnik te putnička agencija specijalizirana za poslovni turizam Penta. Dodajmo kako je na ovoj radionici ukupno sudjelovalo 60 ponuđača te je tijekom dva dana održavanja radionice odrađeno oko 1.200 sastanaka.

Vezano za tijekove, u poslovnom turizmu prisutan je pozitivan trend sve većeg broja upita i interesa klijenata za održavanje incentive putovanja (poticajna poslovna putovanja), ali i manjih i većih međunarodnih poslovnih skupova uživo, a kojih je tijekom pandemije bilo vrlo malo. Međutim, kako su negativni utjecaji pandemije na turistička kretanja sve slabiji, raste optimizam u segmentu poslovnih putovanja te se očekuje sve veći broj skupova različitih međunarodnih asocijacija i korporacija, a navedeno potvrđuju i hrvatske tvrtke koje su bile prisutne na radionici u Budimpešti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)