U Hamburgu predstavljene hrvatske destinacije uz Dunav, Dravu i Savu

Foto: Pixnio

Na specijaliziranom sajmu “Seatrade Europe Cruise & River Cruise Convention”, održanom početkom rujna u Hamburgu, po prvi je put predstavljena cjelokupna ponuda hrvatskih destinacija uz rijeke Dunav, Dravu i Savu i to pod zajedničkim nazivom Croatian Rivers.

Također je predstavljena je i infrastruktura hrvatskih putničkih pristaništa.

Ovogodišnji sajam, koji je održan nakon četverogodišnje pauze izazvane pandemijom, obilježila je središnja tema “Scaling Sustainably”, kao i odličan odaziv publike koja je imala priliku razgledati ponudu od preko 250 izlagača.

Foto: Pixnio

Na konferencijskom dijelu najčešće teme su bile održivost i digitalizacija industrije krstarenja, a posebno je istaknuto da su krstarenja odgovoran i ekološki osviješten način putovanja.

Predstavnici svih operatera naglašavaju da je trenutačna potražnja za krstarenjima velika i da će takva ostati u doglednoj budućnosti, a posebno ističu da je 2023. najbolja sezona koju su imali i to usprkos svim izazovima i krizama.

Hrvatski štand je, između ostalih i brojnih gostiju, posjetio i generalni konzul Republike Hrvatske u Hamburgu Kristijan Tušek, koji je izrazio zadovoljstvo što su riječna krstarenja našla svoje mjesto u bogatoj turističkoj ponudi naše zemlje.

Svim sudionicima i posjetiteljima ova je konferencija poslužila kao platforma za razmjenu informacija i iskustava, izvor ideja za unaprjeđenje proizvoda riječnih krstarenja i novih saznanja o trendovima u industriji krstarenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)