U Hrvatskoj borave najbolji agenti poslovnog turizma

Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica i organizacijski tim MEETEX-a organiziraju tri POST-MEETEX studijska putovanja za inozemne kongresne i poslovne agente te agente iz segmenta vjenčanja i luksuznih putovanja.

Riječ je o ukupno 21 agentu koji dolaze s devet tržišta, a najveći broj njih dolazi iz Francuske, Njemačke i Kanade.

Program putovanja, ovisno o pojedinoj grupi, održava se u razdoblju do 16. do 22. svibnja 2022., a od destinacija i lokacija koje će obići uključeni su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Rijeka i Crikvenica, Poreč i centralna Istra te Šibenik, NP Krka i Trogir.

“Riječ je o agentima koji su prema nacionalnoj kongresnoj burzi MEETEX 2022 ocijenjeni kao najbolji MICE agenti. Kongresna industrija važna je za hrvatski turizam, ali i za cjelokupno gospodarstvo pa nas veseli činjenica kako se poslovna događanja opet održavaju uživo, gotovo bez ikakvih ograničenja. Najboljim predstavnicima MICE industrije bit će predstavljena kongresna ponuda naše zemlje i vjerujem kako ćemo se predstaviti kao odlični domaćini, koji svojim klijentima žele ponuditi jedinstvene i autentične doživljaje, odnosno osigurati im kvalitetnu uslugu što su neke od glavnih prednosti Hrvatske kao turističke destinacije“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Program sva tri putovanja koncipiran je na način da će se grupe agenata susresti 18. svibnja na Medvednici u Zagrebu, na kojoj će se održati prigodno druženje agenata koji sudjeluju u putovanju s ostalim hrvatskim sudionicima MEETEX-a.

“Nakon prva dva live izdanja MEETEX je ušao u top 10 europskih B2B burzi poslovnog turizma i svi smo se bojali promjena koje su nastupile zbog pandemije. No, bez obzira na drugačiji format prošle i ove godine, interes za MEETEX i dalje raste, što nije samo potvrda kvalitete rada organizatora i partnera, već i dokaz da je Hrvatska sve više prepoznata kao važna destinacija poslovnog turizma. Upravo to nam je svima i bio razlog pokretanja MEETEX-a te vjerujemo kako će se pozitivni trendovi nastaviti i u budućnosti”, poručio je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

Podsjećamo kako je MEETEX kongresna burza ove godine održana po četvrti put i to s ciljem spajanja međunarodnih kupaca s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije. MEETEX je postao vodeće događanje ovakvog tipa u Hrvatskoj, tijekom kojeg se zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljaju sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije. Također, za razliku od sličnih događanja u širem okruženju, MEETEX je specifičan upravo po tome što nudi i prezentira samo jednu destinaciju – Hrvatsku.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu i MEETEX, u organizaciji i provedbi navedenih studijskih putovanja sudjelovale su i turističke zajednice gradova Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Rijeka, Crikvenica i Šibenik, odnosno Istarske i Primorsko-goranske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)