U Krakovu predstavljene najbolje hrvatske destinacije i ukupna turistička ponuda

Foto: HTZ

Poljski grad Krakow i regija Malopoljska domaćini su ovogodišnjeg izdanja Europskih igara, koje se po prvi puta održavaju u Poljskoj.

Hrvatska turistička zajednica prepoznala je Europske igre kao odličnu priliku za dodatnom promocijom hrvatskih destinacija i ukupne turističke ponude među poljskim ljubiteljima putovanja, ali i najvažnijim partnerima te predstavnicima najvažnijih poljskih medija.

Novosti iz hrvatske turističke ponude predstavljene su na promotivnom događanju „Hrvatska – bliža nego ikada“ u prostorijama Hrvatske kuće HOO-a, a u organizaciji cjelokupnog događanja sudjelovalo je Predstavništvo HTZ-a u Poljskoj te Turistička zajednica grada Zagreba gdje je posebno predstavljena hrvatska metropola koja također bilježi sve bolje trendove i rezultate na tržištu Poljske.

“Možemo reći kako na Europskim igrama u Poljskoj trenutno sudjeluju dvije hrvatske reprezentacije, ona sportska, ali i turistička. Prva će pružiti emocije, a druga inspiraciju za putovanja pa smo tako ovaj festival sporta prepoznali kao odličnu priliku za dodatnim približavanjem hrvatskih atrakcija i vrijednosti brojnim poljskim ljubiteljima putovanja. Da Poljaci vole hrvatske destinacije potvrđuju i pokazatelji turističkog prometa prema kojima smo u dosadašnjem dijelu godine s poljskog tržišta ostvarili dvoznamenkaste poraste u dolascima i noćenjima, kako u odnosu na lani, tako i u odnosu na 2019. godinu”, izjavila je Lucijana Jerković, voditeljica Odjela za globalni PR HTZ-a.

Među brojnim uzvanicima bili su predstavnici najvažnijih strateških partnera, odnosno agencija, turoperatora, aviokompanija i strukovnih udruženja, među kojima su primjerice predstavnici poljske aviokompanije LOT, turističke komore grada Krakowa, Zračne luke u Krakowu i dr.

Nakon prezentacije održano i prigodno druženje uz birane hrvatske eno-gastronomske specijalitete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)