Zagreb bilježi rekordne turističke rezultate, evo iz kojih zemalja dolazi najviše gostiju

Foto: Turisticki.info

Hrvatska metropola u siječnju je ostvarila rekordne turističke rezultate! Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u tom je mjesecu ostvareno 62.601 dolazaka i 135.946 noćenja, što predstavlja porast od 8 % u dolascima i 4 % u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije te SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Srbije te Austrije, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld je izjavila: “Vesele nas siječanjski rezultati koji još jednom pokazuju kako je Zagreb atraktivna destinacija tijekom svih 12 mjeseci u godini. To je rezultat naših višegodišnjih napora gdje, u suradnji s institucionalnim i privatnim partnerima, razvijamo i kreiramo kvalitetne i održive turističke proizvode. Naime, posebnu pažnju stavljano na daljnji razvitak specifičnih vrsta turizma čime diversificiramo turističku ponudu, istovremeno zadovoljavajući različite interese putnika, uz očuvanje kulturne i prirodne baštine. Održivi razvoj turizma i ravnoteža između ekonomske dobiti i očuvanja resursa ključni su elementi za dugoročni uspjeh Zagreba kao turističke destinacije.”

Usporedbi sa siječnjem 2019., u Zagrebu zabilježen porast od 12 % u dolascima i 13 % u noćenjima.

Od ukupnog broja noćenja, u siječnju su strani gosti ostvarili 97.115 noćenja, dok su od ukupnog broja dolazaka, strani turisti realizirali njih 41.999. Prosječno su gosti ostvarili 2,2 noćenja, a s ovim rezultatima siječanj 2024. godine je zabilježio bolje turističke rezultate nego ikada ranije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)